Alpha Day v Sony Center - 11.9. 2023

(Aktualizováno 6.9.)

Přijďte se zafotit na SONY Alpha Day, kde si budete moci vyzkoušet naše fotoaparáty SONY Alpha a objektivy s bajonetem E-Mount. Na akci představíme aktuální techniku a můžete se můžete zůčastnit workshopů na focení portrétu i párové focení. Akcí bude provádět Sony ambasador Jan Tichý a kameraman David Kašpárek.

Kdy a kde se akce koná?

SONY Alpha Day 2023 proběhne na prodejně Sony Center v Českých Budějovicích v pondělí 11. září 2023 od 11.00-16.00.

Účast na akci je bezplatná

 

Kde zaparkovat

Parkování zdarma je možné přes ulici hned vedle prodejny na velkém parkovišti.

 

Co je pro návštěvníky Sony Alpha Day připraveno?

Během akce SONY Alpha Day proběhnou dva workshopy s Honzou Tichým. Na prodejně bude po celou dobu k dispozici David Kašpárek, který zvládne odpovědět na všechny dotazy. Účastníci workshopu si přinesou vlastní SD karty.

Portrétní workshopy – v okolí prodejny

Vyzkoušíte si focení s modelkou na několika lokacích. Honza vysvětlí vše potřebné, jak vyfotit skvělý portrét, jak komunikovat s modelkou i čemu se vyvarovat. Fotit je možné buď na vlastní techniku, či na zapůjčenou včetně špičkových objektivů G Master.

Vaše dotazy směřované na techniku a nastavení můžete ihned konzultovat.

 

Párové focení - v okolí prodejny

Vyzkoušíte si focení páru v praxi, efektivní komunikaci a vhodné kompozice za použití techniky SONY. Workshop bude probíhat v odpoledni, abyste měli možnost se seznámit s reálnými světelnými podmínkami v exteriéru.

Testování techniky

Budeme mít široké spektrum techniky na vyzkoušení. Oblíbená těla A7R V, FX3 či novinku A6700, objektivy 50F14GM i 70200GM II. Pro vlogování kompaktní model ZV-E10 s objektivy a příslušenstvím. Bude možné vyzkoušet i telefon Xperia 1 V s novým typem dvouvrstvého snímače.

 

Časový rozpis akce

11:00 - Zahájení akce

11:30 - 13:00 První workshop (portrét)

  • volná kapacita 0

14:00 - 15:30 Druhý workshop (párové focení)

  • volná kapacita 4

16:00 Konec akce

 

Co si od nás odnesete?

Každý účastník získá slevu na nákup techniky SONY na naší prodejně (neplatí pro SEL400F28GM, SEL600F40GM a Cinema objektivy).

Na koho se můžete těšit?


Jan Tichý | Instagram, Facebook
Honza se zaměřuje především na fotografování svateb, portrétů, architektury a města. Jeho specializací jsou pak postupy, při kterých využívá staré manuální objektivy určené pro kinofilmové přístroje. Díky této technice začal spolupracovat se společností Sony, pod jejíchž hlavičkou uskutečnil celou řadu workshopů.
Fotograf a filmař David Kašpárek má rozdělenou svou práci přesně na půl. Jednou částí se věnuje video tvorbě a druhou půlku zas věnuje fotografování. Stylizuje se hodně na opuštěná místa a urbanistické nomádství. Ke své práci si vybral Sony zdůvodu variability mezi filmováním a fotografováním.

David Kašpárek | Instagram, Facebook


Pro účast prosím kontaktujte koordinátora eventu na email marek.sauer@ellexgk.cz,
napište na Instagram, nebo na sebe zanechte kontakt na chatu vpravo dole. Těšíme se na Vás!